Varovanje zasebnosti

Politika varovanja zasebnosti je namenjena informiranju o Merialovih načelih o zbiranju, uporabi in posredovanju osebnih podatkov (vključno s podatki, ki se lahko uporabijo za vašo identifikacijo, vključno z imenom, naslovom, e-mail naslovom, telefonsko številko, itd.), ki jih posredujete z dostopanjem na spletna stran ali uporabo strani.

Soglasje

Merial ne zbira osebnih podatkov, razen če so posredovani prostovoljno. Kadarkoli posredujete bodisi izbirne ali zahtevane podatke preko dostopa na spletno stran ali ob uporabi spletne strani, privolite v zbiranje, uporabo in posredovanje teh podatkov s skladu z določbami o varovanju zasebnosti.

Zbiranje osebnih podatkov

Osebne podatke zbiramo ob različnih primerih uporabe strani. Na primer: spletna stran vsebuje področja, kjer se podatki uporabnikov zbirajo ob povratnih informacijah, kot so vprašanja, komentarji ali predlogi. Nekateri podatki ki so zajeti v povratnih informacijah, so lahko osebne narave. Poleg tega je lahko dostop do nekaterih področij spletne strani omejen. Da bi lahko dostopali do tehpodročij, se je potrebno prijaviti s posebno spletno registracijo z obrazcem, ki lahko vsebuje osebne podatke. Nadalje lahko nekatere aplikacije na strani zahtevajo vnos vaših osebnih podatkov, da bi jih lahko koristno uporabljali (denimo e-novice, e-prodaja/procesiranje naročila). Na vsaki stopnji zbiranja vaših podatkov boste o tem obveščeni, prav tako boste obveščeni o tem, kateri podatki so zahtevani in kateri izbirni.

Merial lahko zbira podatke o vas in vaši uporabi spletne strani tudi z uporabo piškotkov. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se pošljejo vašemu brskalniku in se shranjujejo v vašem računalniku ko obiščete spletne strani, ter tako “spremljajo” vaš uporabo strani. Nekateri brskalniki so pred nastavljeni tako, da zavračajo vse piškotke; če se odločite nastavitve brskalnika spremeniti na tak način varovanja zasebnosti, nekateri deli spletne strani morda ne bodo prikazovani pravilno. Merial uporablja informacije ki se jih generirajo piškotki samo zato, da spremlja število obiskovalcev spletne strani in spremlja strani, ki so obiskovane. Ti podatki o interesih in vedenju uporabnikov Merialu omogočajo, da svojim uporabnikom spletne strani ponudi informacije o proizvodih, storitvah, zanimivostih ali promocijah, ki bi lahko uporabnikom bile zanimive. Več o piškotkih: (www.aboutcookies.org.)

Uporaba informacij

Merial uporablja osebne podatke za izboljšanje vsebine strani, personalizacijo spletne strani po vaših preferencah, kreiranje vašega profila ki omogoča da prejmete informacije, ki bi vas utegnile zanimati, posredovanje storitev in zanimivosti ki jih zahtevate in, v primeru da to želite, za pošiljanje informacij o proizvodih, storitvah, zanimivostih in promocijah, ki bi vas utegnile zanimati.

Merial lahko vaše osebne podatke uporabi tudi za pridobivanje posplošenih informacij, ki ne zahtevajo vaše osebne identifikacije ali kontakta. Namesto prikazovanja individualne aktivnosti, posplošene informacije kažejo na uporabniška vedenja kot celota. Tako združene informacije se uporabljajo za nadaljnji razvoj strani in za promocijske aktivnosti v zvezi s spletna stranjo.

Kdaj posredujemo vaše osebne podatke

Merial lahko posreduje vaše osebne podatke svojim partnerjem ali svojim povezanim podjetjem, ki se zavežejo, da jih bodo obravnavali v skladu z Merialovo politiko zasebnosti. Merial ne bo, brez vaše privolitve, posredoval vaših osebnih podatkov drugim tretjim subjektom. Izjemoma si Merial pridržuje pravice, da vaše osebne podatke posreduje: (i) zunanjim ponudnikom storitev, ki podpirajo storitve (na primer izpopolnjevanje storitev, tehnična podpora, dostavna služba) in vam posredujejo informacije, ki vas utegnejo zanimati (če jih zahtevate v primeru prej omenjenih storitev). V tem primeru Merial od tretjih subjektov zahteva, da ravnajo v skladu s pričujočo Politiko zasebnosti. (ii) tretjim osebam v povezavi s prodajo, posredovanjem ali prenosom poslovanja spletne strani na katero se informacije nanašajo, pri čemer Merial zahteva od takega kupca, posrednika ali prejemnika, da deluje v skladu s pričujočo politiko zasebnosti.

Merial sicer posreduje osebne podatke tretjim subjektom le v naslednjih omejenih okoliščinah in v obsegu ki je zakonsko dovoljen: (i) če zakon, regulativa, preiskovalni nalog ali sodni nalog to dovoljujejo ali zahtevajo; (ii) če so pravice Meriala, njegovih povezanih družb ali tretjih izvajalcev storitev ter uporabnikov spletne strani ogrožene; (ii) če je ogrožena osebna varnost uporabnikov strani ali drugih pripadnikov javnosti.

Merial lahko razkrije zbrane informacije, ki ne omogočajo vaše osebne indentifikacije, svojim povezanim družbam in sorodnim družbam in neodvisnim tretjim subjektom.

Zaščita osebnih podatkov

Ker nam je vaša zasebnost zelo pomembna, Merial uporablja tehnično varovanje za zaščito vaših osebnih podatkov. Kljub temu pa nobeno posredovanje podatkov po internetu ne more biti popolnoma varno. Posledično, v obsegu dovoljenim z zakonom, Merial in njegove povezane družbe, tretji subjekti in njihovo osebje, direktorji, zaposleni in agenti, ne predstavljajo, zagotavljajo ali garantirajo da bodo osebni podatki zaščiteni pred zlorabo, izgubo ali spreminjanjem in ne sprejemajo nobene odgovornosti, ki bi nastala zaradi predaje osebnih podatkov ali uporabe in zlorabe podatkov tretjih subjektov.

Podatki, ki jih posredujete Merialu preko interneta so zavarovani z geslom zaradi vaše varnosti in zasebnosti. Merial uporablja t.i. Secure Socket Layer (SSL) enkripcijsko tehnologijo pri prenosu takih podatkov na serverje, zaradi zagotavljanja integritete in zasebnosti podatkov. Enkripcija pomeni sistematično mešanje črk in številk, zato da v primeru da nekdo uspe prestreči informacije, do njih ne more dostopati. Da lahko izkoriščate prednosti take enkripcije, mora vaš brskalnik omogočati SSL enkripcijo. Taki brskalniki so Firefox ali Internet Explorer. Kot dodatni varnostni ukrep, je vsaka informacija ki jo posredujete preko interneta hranjena fizično ločeno na ločenem serverju od vašega enkriptiranega gesla.

Povezave do drugih spletnih strani

Zavedati se je potrebno, da tudi posredniki povezanih spletnih strani lahko zbirajo vaše osebne podatke (vključno z informacijami generiranimi z uporabo piškotkov), ko se povežete na njihovo povezavo. Merial ni odgovoren za tovrstna zbiranja podatkov tretjih subjektov, uporabe ali posredovanja vaših osebnih podatkov. Preverite politiko zasebnosti vsake od povezanih strani, preden jim posredujete kakršnekoli osebne podatke.

Spremembe

Merial si pridržuje pravico do spremembe politike varovanja zasebnosti. Kadarkoli se to zgodi boste obveščeni na spletni strani. Priporočamo da stran redno pregledate zaradi morebitnih sprememb. Pričujoča politika varovanja zasebnosti je bila nazadnje posodobljena marca 2014.

Drugi pogoji

Vaša uporaba strani je predmet pravil in pogojev uporabe, kot jih postavlja poglavje Pravna obvestila. Z dostopanjem do ali uporabo spletne strani se strinjate s pravili in pogoji uporabe, ki so v veljavi ob času vašega dostopa ali uporabe, vključno s to politiko varovanja zasebnosti.

Stik z nami

Kadarkoli želite dostop do vaših osebnih podatkov ali želite da Merial posodobi vaše osebne podatke, nas lahko kontaktirate na 888-Merial 1. Če mislite, da se Merial ne drži svoje politike varovanja zasebnosti, nas prosimo prav tako kontaktirajte na 888-Merial 1.